Sälj din bostad

Första besöket och en kostnadsfri värdering

När Du kontaktat oss bokar vi in ett första möte i Ditt hem, då Du får en kostnadsfri värdering av Din bostad, utan att Du förbinder Dig till något.

Även om Du har för avsikt att sälja längre fram, kan det vara bra att veta hur mycket Din bostad är värd. Vi kan också göra allt klart inför Din kommande försäljning, så Du kan slå till direkt när Ditt drömhem dyker upp.
Vi går igenom bostaden och fakta som vi har tagit fram, samt tittar på den information Du har om Ditt hem. Vi berättar om samtliga steg i fastighetsförmedlingen och vilka tjänster vi kan erbjuda.
Ingen försäljning är den andra lik. Vi anpassar oss efter Dina önskemål och ger tips och råd för hur Du ska kunna öka värdet på Din bostad, samt går igenom Dina frågor.

När Du väljer att sälja Ditt hem via oss, får Du all hjälp Du behöver för att göra en riktigt bra bostadsaffär.

Försäljningsstart

När Du bestämt dig för att gå vidare med oss, tecknar vi ett förmedlingskontrakt.
Vi samlar in de fakta som behövs och vi går gemensamt igenom hur vi ska lägga upp försäljningen av just Din bostad. Vår proffsfotograf bokas.

Marknadsföring
Marknadsföring är mycket viktigt vid fastighetsförsäljning.
Vi lägger ner ett stort arbete på att göra en presentation av Ditt hem som är så tilltalande och lockande som möjligt. Vår proffsfotograf tar bilder som ska göra spekulanter nyfikna på Ditt hem och få dem att boka in en visning.

Fakta ska vara korrekt och informativ så att spekulanten kan hitta allt de behöver veta om din bostad.
Allt detta trycks i en attraktiv broschyr, som delas ut på visningen.

Dessutom hittar spekulanterna Ditt hem på hemnet.se booli.se HittaHem.se och
maklarelindgren.se. Vi annonserar också i två lokaltidningar Galore weekend och Hallå. Dessa är gratis och går ut till samtliga hushåll i Vellinge kommun.

Självklart ringer vi upp de spekulanter i vårt kundregister, som skulle kunna matcha Din bostad. Och för att kunna ge alla våra kunder en riktigt bra tjänst, arbetar vi med maximalt sex objekt samtidigt.

Visning

Ditt hem visas alltid av en fastighetsmäklare och med enskilda visningar för varje spekulant. Då får spekulanten en känsla av hur det är att bo i Ditt hem och får en guidad visning, samt har möjlighet att ställa frågor till mäklaren. Skulle Du hellre vilja ha öppna visningar, går det självklart att få. När visningen är klar, kontaktas Du direkt för att få information om hur det har gått. Vi är flexibla med visningstider för att Ditt hem ska visas för så många som möjligt. Allt för att Du som kund ska få bästa möjliga pris.

Budgivning
Budgivningen är den del av fastighetsaffären som inte är lagstadgad och som kan innebära osäkerhet för spekulanterna. Det är därför viktigt att tydligt informera om vilka regler som säljaren satt upp, för att spekulanterna ska känna sig trygga.

Med vår erfarenhet sköter vi budgivningen på bästa sätt. Det är Du som säljare som bestämmer när budgivningen ska avslutas och vem Du vill sälja till. Det vanligaste är en öppen budgivning där buden syns på hemsidan och där Du som säljare samt de som deltar i budgivningen, får ett sms när budet höjs. Fastighetsmäklaren håller ständigt kontakt med Dig och rådgör hur Du kan gå vidare. Vid kontraktsskrivning överlämnas en budgivningslista med budgivarnas namn och telefonnummer till både köpare och säljare.

Kontraktsskrivning

När budgivningen är avslutad, är det viktigt att skriva kontrakt så snart som möjligt. När köpekontraktet tecknas, skriver vi ofta in en besiktningsklausul, som ger köparen rätt att undersöka fastigheten under en given tid.

Köparen har enligt jordabalken, ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och kontrollera dess skick, gränser och areal före köpet. Vi uppmanar dem att använda en godkänd besiktningsman för att göra en så kallad överlåtelsebesiktning, om de inte har tillräckligt stora kunskaper själv.

Du som säljare har ett ansvar för dolda fel i 10 år. Läs mer om dolda fel på www.doldafel.se. Inom en vecka ska köparen betala in handpenningen, vanligen 10%, till mäklarens klientmedelskonto. Så fort alla villkor (kan t.ex vara en besiktningsklausul) är uppfyllda betalas handpenningen ut till Dig. Då dras också provisionen av.

Tillträde
När det är dags för tillträde ska den slutgiltiga köpesumman betalas och köpet ska avslutas. Vi mailar över likvidavräkning, som visar hur Dina eventuella lån ska lösas och hur övriga kostnader delas upp. Vi träffas på mäklarens kontor eller på banken för underskrift av köpebrevet. Det är på tillträdesdagen som äganderätten övergår till köparen. Nycklar och fastighetshandlingar lämnas av säljaren och nu är det dags att flytta i ditt drömhem!

Deklaration
När du sålt en privatbostad, kan du få hjälp av oss att räkna ut din preliminära kapitalvinst och fylla i den del som gäller försäljningen av din bostad i din deklaration.

Funderar du på att sälja din bostad? Kontakta oss

GDPR