Rönndalsvägen 20

KRONODAL I HÖLLVIKEN 6 000 000 kr eller högstbjudande

Visningar

Inga visningar inbokade just nu

Information

Typ: Friliggande villa
Fastighet: Höllviken 21:63
Boarea: 118 kvm
Biarea: 118 kvm
Rum: 5 varav 3 sovrum
Tomt: 830 kvm
Pris: 6 000 000 kr eller högstbjudande
Byggnadsår: 1965

Dokument

Inga dokument för tillfället.

Mäklare

Ansvarig mäklare

Charlotte Rydberg
Reg. fastighetsmäklare
Telefon: 0705-454345
E-post: charlotte@maklarelindgren.se

Välplanerad enplansvilla med källare i Höllviken.

På 60-talet byggdes en rad så kallade "egna hemvillor" på Kronodal. Här har du nära till allt! Lekplatser, skolor, förskolor affärer och bussar. Det är ett perfekt familjehus på en hörntomt i söderläge. Här finns både parkeringsplatser på markplan och garage i källaren. Med 118 kvm boyta och lika mycket i källaren, får du ett rymligt hus med mycket yta och förvaring. Samtliga dörrar har så kallat överljus, vilket ger hela huset en ljus känsla. Huset är mycket välplanerat med separat sovrumsavdelning och umgängesdel. I källaren har du både gillestuga, verkstad och bastu! Mycket av husets charmiga originalinredning finns kvar, men hela huset är i behov av lite kärlek. Här har du verkligen möjlighet att inreda helt efter din egen smak. Välkommen till Rönndalsvägen 20!

Planlösning

Antal rum: 5 varav 3 sovrum
Boarea: 118 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

HALLEN:

Välkommen tillbaka till 1965! Här hittar du det bästa från den tiden. När du kliver in i hallen har du ett härligt ljus från trädgården och i hallen är väggar och tak klädda med den klassiska furupanelen. På golvet ligger ett mosaikgolv i svart, grått och vitt. Här finns en garderob med furudörrar, där du gömmer undan ytterkläderna.
Till vänster har du gästtoaletten och trappan ner till källaren och rakt fram har du ett allrum eller matrum om du föredrar det.

GÄSTTOALETT:

Gästtoaletten har renoverats, kanske på 90-talet, med vitmålad vävtapet och terracottaklinker på golvet. Vit toalett och handfat är också utbytt.

ALLRUM:

Det ljusa allrummet, med fönster längs hela ena väggen mot trädgården, har en ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Det här är husets hjärta, en samlingspunkt för familjen.

KÖKET:

Från allrum och vardagsrummet når du köket, som bakom arbetsbänken har en matplats för 4-6 personer.
Här finns spis, fläkt, och diskmaskin. Kylskåp saknas och frysbox står i källaren. Väggar, köksluckor och kakel är vita och på golvet ligger den tidsypiska "kork & plastmattan".

VARDAGSRUMMET:

Vardagsrummet går i vinkel med ekparkett och vitmålade väggar. Mot trädgården är det fönster längs hela väggen och mot gatan sitter husets enda 3-glasfönster-2011. Rummet är luftigt och rymligt med ingång till allrum och kök.

SOVRUMSAVDELNING:

Från allrummet når du, via en korridor, en sovrumsavdelning med två sovrum och klädkammare till höger och ett sovrum samt badrum till vänster.
Huset är uppdelat i sovrumsavdelning och umgängesdel.

SOVRUM 1:

Det första sovrummet till höger har verkligen 60- talskänsla med vävtapet och grå linoleummatta på golvet. Här finns två garderober.

SOVRUM 2:

Det andra sovrummet på höger sida, är det största rummet. Här finns klädkammaren med uppgång till oinredda vinden samt fyra garderober. På golvet ligger en ljus heltäckningsmatta och väggarna har en svagt olivfärgad nyans.

SOVRUM 3:

Det trejde sovrummet vetter mot gatan och har vitmålade väggar, på golvet ligger ett laminatgolv och taket har en träpanel. Här finns två garderober.

BADRUM:

I sovrumsavdelningen hittar du husets badrum. Väggarna är klädda med mosaik som går i blått och grönt och på golvet ligger en vit kakel som lades in på 90-talet. Då satte man också in en handdukstork. I övrigt är badrummet i originalskick med ljusblå handfat, badkar, toalett och bidé.

KÄLLARE:

Under hela huset finns ett källarplan. När du kommer ner och går till höger, kommer vi till ytterligare ett 60-talsrum: Gillestugan! Här hade man fester och det fungerade som ett andra vardagsrum. På golvet ligger Höganäsklinker, taket består av den klassiska träpanelen och den ena väggen är klädd i brunt tegel med en öppen spis och vedfack i samma tegel.
Går du till vänster i källaren finns det två mindre utrymmen. I det ena står frysboxen. Här finns också en dörr till garaget.

BASTU MED DUSCH:

Här nere finns också en ny bastu (aldrig använd), dusch samt omkädningsrum med bänk. Allt nyrenoverat 2014, efter en översvämning.

TVÄTTSTUGA OCH TORKRUM:

Till höger när du kommer ner från trappan, finns ett stort torkrum och en rymlig tvättstuga med en toppmatad tvättmaskin och bänk med tvättho. Golvet är i betong med vitputsade väggar.

PANNRUM/VERKSTAD

Längst in finns pannrummet som också har använts som en liten verkstad.
På golvet ligger terracottaklinker och väggarna är målade i samma färg.

Byggnad

Typ av byggnad: 1 plan med källare
Boarea: 118 kvm
Biarea: 118 kvm
Byggnadsår: 1965
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Fasad: Kalksandsten med skivbeklädnad och träpanel
Fönster: 2-glasfönster
Bjälklag: Siporex
Utvändigt plåtarbete: Koppar
Tak: Svart shingeltak
Grundläggning: Hel Betongplatta på bädd av bärlager
Uppvärmning: Bergvärmepump
Ventilation: Självdrag
Övrigt om byggnaden: Källare samt garage under hela huset
Övriga byggnader: Växthus

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd: Utförd
Datum: 2022-04-14
Energikonsumtion: 36 kWh/m2 år.
Primärenergital: 77

Ekonomi

Pris: 6 000 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde: 3679000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 2003000 kr
Värdeår: 1965
Summa inteckningar: 370 200 kr
Driftkostnad: 42043 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 5256 kr
 • Försäkring: 5679 kr
 • Renhållning: 3250 kr
 • Hushållsström: 26858 kr
 • Hushållsström: 10218 Kwh
 • Vägsamfällighetsavgift: 1000 kr

Eftersom huset stått tomt ett år, har vi tagit vatten och elkostnader från 2020. I elkostnader ingår även uppvärmningen.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 1 676 000 kr
 • Småhusbyggnad: 2 003 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 830 kvm
  Övrigt: En härlig uppvuxen hörntomt i söderläge som just nu lyser av alla vackra vårblommor. Gräsmattan inbjuder till lek och spel och det finns ett litet växthus med vinrankor.
  Uteplats: På baksidan finns en stenlagd, solig uteplats som har plats för både solstolar och loungemöbler.

  Närområde

  Allmänt: Kronodal byggdes upp under 60-talet och var ett av de första villaområdena i Höllviken. Här har du nära till det mesta, såsom vårdcentral, skolor, förskolor, lekplatser, fritidsgård, kyrkan, idrottsplats, Toppengallerian med mataffär, butiker och bio, Formtoppen (gym). På promenadavstånd når du den vackra strandpromenaden, där du kan njuta av den fantastiska solnedgången, hästar som skrittar förbi, vindsurfare, kitesurfare, fiskehoddor och statyer längs stranden.
  Det är den perfekta promenaden med hunden och det går också att bada vid den långgrunda stranden. Vill du njuta av den riktigt fina vita stranden, cyklar du åt andra hållet mot Kämpingestranden. Det tar c:a 10 minuter. På promenadavstånd har du också flera restauranger och affärer. Det fins en anledning att våra ungdomar så småningom flyttar tillbaka! Här trivs vi!
  Kommunikation: På bara några minuters promenad når du bussar som tar dig till Malmö, Vellinge, Trelleborg, Skanör, Falsterbo och Lund.
  Kör du bil är du snabbt ute på motorvägen och når Malmö på c:a 20 minuter, Köpenhamn på c:a 30 minuter och Sturup på c:a 30 minuter.
  Övrigt: Eftersom ägaren ärvt huset och ej bott i det på många år, säljes huset med friskrivningsklausul.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Byggnadsplan Vattenskyddsområde
  Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:37 ändamål: Vägar, Grönområden

  Bilder

  Rönndalsvägen 20 Hallen Allrum Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Kök Gästtoalett och badrum Detaljer badrum Sovrum 1 Sovrum 2 Sovrum 3 60-talsdetaljer Fin vind Gillestuga Ny bastu med omklädning och dusch Klädkammare/tvättstuga Tvättstuga/torkrum Garage Baksida trädgård Vårblommor Vårblommor Planskiss Tomtkarta

  Karta