Emmas väg 7+9

Rängs Sand 4 595 000 kr Priset avser båda tomterna tillsammansmans

Visningar

Inga visningar inbokade just nu

Information

Typ Tomter för nybyggnation
Fastighet Höllviken 5:315 + 5:316
Tomt 1085 kvm
Pris 4 595 000 kr Priset avser båda tomterna tillsammansmans

Dokument

Mäklare

Ansvarig mäklare

Charlotte Rydberg
Reg. fastighetsmäklare
Telefon: 0705-454345
E-post: charlotte@maklarelindgren.se

Tomtmark i populära Rängs Sand

Hörntomt för nybyggnation av parhus eller friliggande hus i Lorenz Ängområdet, som är beläget strax utanför Höllviken och mycket populärt bland barnfamiljer.

Parhusmöjligheten möjliggör ett mycket prisvärt generationsboende, vän-, syskonboende eller dylikt.

Bygg och sälj eller hyr ut den ena parhushalvan. Alternativt bygg ett fristående enfamiljshus med en större byggrätt, genom att slå ihop tomterna.

Marken är för närvarande avstyckad med en tomtyta om 540 kvm respektive 545 kvm. Detaljplanen medger att den totala markytan om 1085 kvm får lov att bebyggas med parhus eller ett friliggande enfamiljshus på hela markytan.
Kommunens bygglovsenhet har bekräftat att avstyckningarna kan slås ihop till en fastighet genom ansökan till Lantmäteriet.
Tomterna säljs endast tillsammans.

Vatten, el, avlopp och fiber är framdraget till tomtgräns för respektive tomt. Båda framdragningarna är betalda av nuvarande ägare och ingår i priset.

Om du väljer att bygga parhus, ger den ena parhusdelen ungefär 135 kvm boyta i 1 1/2 plan (90 kvm byggyta) samt komplementbyggnad på 30 kvm som får lov att inredas för boende och byggas ihop med huvudbyggnaden. Det är med andra ord möjligt att erhålla 160 kvm boyta plus attefallshus och friggebod inom respektive parhusfastighet.
Om du istället väljer att slå samman avstyckningarna till en fastighet, får du bygga en fristående familjevilla i 1 ½ plan med en boyta på ca 210 kvm ( 140 kvm byggyta) samt komplementbyggnad på 60 kvm, varav 30 kvm får lov att inredas för boende och byggas ihop med huvudbyggnaden. Tillkommer möjlighet att bygga attefallshus och friggebod.

Emmas väg är en lugn och liten gårdsgata med lite trafik. Perfekt för barnfamiljen. I hörnet av gatan där man kör in, ligger det ursprungliga gårdshuset som tidigare odlade på all mark.

Lorenz Äng är det senaste detaljplanerade området i Rängs Sand och ligger endast ett par kilometer från Höllvikens utbud av förskolor, skolor, idrottsanläggningar m.m. Närmaste förskola ligger 1 km bort. Nästan alla fastigheter är bebyggda. Vägar, belysning, grönområde och lekplats är färdiga.

Bostadsområdet är idylliskt och lugnt med barnvänliga cykelvägar. I mitten av bebyggelsen finns en populär gemensam mötesplats i form av lekplats och stort bilfritt grönområde. Promenadvägarna är vackra med härlig utsikt över det öppna odlings- och gårdslandskapet som breder ut sig ner mot havet och den fina sandstranden ca 3 km bort.
Här bor du i en villaidyll med en blandning av " bo på landet känsla" och samtidigt närheten till Höllviken.


Övrigt:
Det bor huvudsakligen barnfamiljer i Lorenz Ängområdet. och läget är perfekt. Gemenskapen i samfällighetsföreningen är stark. Läget är ljust, grönt och ligger en bit bort från trafiken.

På 15 minuter cyklar du till Höllvikens centrum och den vackra Kämpingestranden når du på 10 minuter.
Malmö och Köpenhamn når du på under 30 minuter med bil.

Rängs Sand är ett område som tidigare bestod av sommarhus och gårdar. De senaste åren har det byggts mycket nytt och området är väldigt populärt. Här bor du nära djur och natur, med en i genomsnitt ung befolkning.
Har du barn i skolan, finns det en cykelväg som tar dig till skolområdet.

I Höllviken har du all service du behöver såsom banker, affärer, vårdcentral, BVC, skolor, förskolor, bio, gym, massor av idrottsföreningar, bussar till Malmö och Trelleborg och en fantastisk natur med underbara stränder.
Du kan helt enkelt inte bo bättre!

Ekonomi

Pris 4 595 000 kr Priset avser båda tomterna tillsammansmans
Taxeringsvärde 1729000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark

Den kommunala fastighetsskatten för tomtmark är 1% . När huset är på plats blir kostnaden, för 2024, 9 524 kr.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 863 000 kr
 • Småhusmark: 866 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1085 kvm
  Tomttyp Tomter för nybyggnation
  Övrigt Marken är idag avstyckad i två fastigheter.Tomterna är 540 kvm + 545 kvm. Möjlighet finns att slå samman de två tomterna till en stor. Summa 1085 kvm. Huset ska ha en fasad av puts eller tegel och taket ska vara ett sadeltak. Se detaljplanen.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Detaljplan (2012-06-27) Grundvattenskydd (1988-03-01)
  Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Vellinge Räng GA:5, Gemensamhetsanläggning: Vellinge Räng GA:6

  Bilder

  Båda tomterna sett från väster Båda tomterna sett från öster Emmas väg 7 Emmas väg 9 Grönområde precis bredvid Stort grönområde med damm i mitten Stor lekplats på grönområdet Tomtkarta Detaljplan

  Karta