Emmas väg 7+9

Rängs Sand 5 500 000 kr Priset avser båda tomterna tillsammans

Visningar

Inga visningar inbokade just nu

Information

Typ Tomter för nybyggnation
Fastighet Höllviken 5:315 + 5:316
Tomt 1085 kvm
Pris 5 500 000 kr Priset avser båda tomterna tillsammans

Dokument

Mäklare

Ansvarig mäklare

Charlotte Rydberg
Reg. fastighetsmäklare
Telefon: 0705-454345
E-post: charlotte@maklarelindgren.se

Tomtmark i populära Rängs Sand

Hörntomt (2 tomter) för nybyggnation av parhus eller ett friliggande hus.
Bygg, sälj eller hyr ut den ena parhushalvan. Alternativt slå ihop tomterna för att bygga ett fristående enfamiljshus med en större byggrätt.

Marken är för närvarande avstyckad i två fastighetsbeteckningar med en tomtyta om 540 kvm respektive 545 kvm. Detaljplanen medger att den totala markytan om 1085 kvm får lov att bebyggas på två olika sätt; antingen i form av ett parhus som sitter ihop i de två mindre avstyckningarnas gemensamma fastighetsgräns, eller i form av ett friliggande enfamiljshus på hela markytan.
Nuvarande ägare har fått förhandsbesked från kommunens bygglovsenhet om att de inte ser några hinder för att nuvarande avstyckningar kan slås ihop till en fastighet efter ansökan om sammanläggning från Lantmäteriet.
Observera att tomterna endast säljs tillsammans.

Vatten, el, avlopp och fiber är framdraget till tomtgräns för respektive fastighet. Båda framdragningarna är betalda av nuvarande ägare och ingår i priset.

Om du väljer att behålla nuvarande avstyckning med två fastighetsbeteckningar med ett gemensamt parhus ger den ena parhusdelen ungefär 135 kvm boyta i 1 1/2 plan (90 kvm byggyta) samt komplementbyggnad på 30 kvm som får lov att inredas för boende och byggas ihop med huvudbyggnaden. Det är med andra ord möjligt att erhålla en ca 160 kvm boyta plus attefallshus och friggebod inom respektive parhusfastighet.
Om du istället väljer att slå samman avstyckningarna till en fastighetsbeteckning får du bygga en fristående familjevilla 1 ½ plan med en byggyta på 140 kvm samt komplementbyggnad på 60 kvm, varav 30 kvm får lov att inredas för boende och byggas ihop med huvudbyggnaden. Tillkommer möjlighet att bygga attefallshus och friggebod.

Emmas väg är en liten s.k. gårdsgata med lite trafik. Perfekt för barnfamiljen. I hörnet av gatan där man kör in ligger det ursprungliga gårdshuset som tidigare odlade på all mark. Därefter ligger det fyra färdiga avstyckade tomter avsedda för två parhus (ett halvt parhus på varje tomt) – alternativt friliggande enfamiljshus efter sammanläggning av två tomter till en. Detaljplanen tillåter högst fyra fastigheter inom kvarteret.
Parhusmöjligheten möjliggör för ett mycket prisvärt generationsboende, vän-, syskonboende eller dylikt i Lorenz Ängområdet i Rängs Sand endast ett par kilometer från Höllvikens utbud av förskolor, skolor, idrottsanläggningar m.m.
Bostadsområdet är idylliskt och lugnt med barnvänliga cykelvägar. I mitten av bebyggelsen finns en populär gemensam mötesplats i form av lekplats och stort bilfritt grönområde. Promenadvägarna är vackra med härlig utsikt över det öppna odlings- och gårdslandskapet som breder ut sig ner mot havet och den fina sandstranden ca 3 km bort.
Här bor du i en villaidyll med en blandning av " bo på landet känsla" och samtidigt närheten till Höllviken.


Övrigt:
Lorenz Äng är det senaste detaljplanerade området i Rängs Sand och nu är nästan alla hus byggda. Vägar, belysning, grönområde och lekplats är färdiga.
Här bor det många barnfamiljer och läget är perfekt. Ljust, grönt och en bit bort från trafiken.

På 15 minuter cyklar du till centrum och vår vackra strand når du på 10 minuters cykling.
Malmö och Köpenhamn når du på under 30 minuter. Men varför inte stanna i vår fina kommun?

Rängs Sand är ett område som tidigare bestod av sommarhus och gårdar. De senaste åren har det byggts mycket nytt och området är väldigt populärt. Här bor du nära djur och natur, med en i genomsnitt ung befolkning.
Har du barn i skolan, finns det en cykelväg som tar dig till skolområdet.

I Höllviken har du all service du behöver såsom banker, affärer, vårdcentral, BVC, skolor, förskolor, bio, gym, massor av idrottsföreningar, bussar till Malmö och Trelleborg och en fantastisk natur med underbara stränder.
Du kan helt enkelt inte bo bättre!

Ekonomi

Pris 5 500 000 kr Priset avser båda tomterna tillsammans
Taxeringsvärde 1729000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark

Den kommunala fastighetsskatten för tomtmark är 1% . När huset är på plats blir kostnaden, för 2023, 9 287 kr.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 863 000 kr
 • Småhusmark: 866 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1085 kvm
  Tomttyp Tomter för nybyggnation
  Övrigt Marken är idag avstyckad i två fastigheter.Tomterna är 540 kvm + 545 kvm. Möjlighet finns att slå samman de två tomterna till en stor. Summa 1085 kvm. Huset ska ha en fasad av puts eller tegel och taket ska vara ett sadeltak. Se detaljplanen.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Detaljplan (2012-06-27) Grundvattenskydd (1988-03-01)
  Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Vellinge Räng GA:5, Gemensamhetsanläggning: Vellinge Räng GA:6

  Bilder

  Båda tomterna sett från väster Båda tomterna sett från öster Emmas väg 7 Emmas väg 9 Grönområde precis bredvid Stort grönområde med damm i mitten Stor lekplats på grönområdet Tomtkarta

  Karta