Räng Sandsvägen 65

Rängs Sand 12 000 000 kr

Budgivning

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

Visningar

Inga visningar inbokade just nu

Information

Typ: Hästgård
Fastighet: Räng 5:279
Boarea: 138 kvm
Biarea: 15 kvm
Rum: 5 varav 3-4 sovrum
Tomt: 7953 kvm
Pris: 12 000 000 kr
Byggnadsår: 2000

Dokument

Inga dokument för tillfället.

Mäklare

Ansvarig mäklare

Charlotte Rydberg
Reg. fastighetsmäklare
Telefon: 0705-454345
E-post: charlotte@maklarelindgren.se

Hästgård med mark i underbara Rängs Sand

Längs pärlbandet av gårdar i Rängs Sand, ligger den här välskötta hästgården. På baksidan finns hagarna och den magiska utsikten över fält och ängar. Här finns det gott om ridstigar i härlig miljö. I det fina stallet finns plats för 4 hästar och eventuellt en ponny. Stallet är godkänt för hästhållning och har en jordad platta, uppvärmd foderkammare och sadelkammare, höloft samt spolspilta både ute och inne. Här kommer dina hästar att trivas.
Tänk att vakna upp på landet med fågelsång utanför fönstret, plocka några äpplen från äppelträden och gå ut till hästarna.
Att kunna bo nära sina hästar och kunna gå ut och ge dom en godnattkram. Det är livskvalitet och den hittar du här!

Planlösning

Antal rum: 5 varav 3-4 sovrum
Boarea: 138 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

HALLEN

Välkommen in genom den fina dubbeldörren. När du kommer in öppnar huset upp sig direkt och hallen är luftig och det är öppet upp i nock. Takhöjden i huset är 2,60 meter, vilket ger en härlig rymd.Här finns skjutdörrsgarderober direkt till höger, där du får undan alla ytterkläder. Det är ju extra viktigt när du har en öppen hall.
På golvet ligger en sandfärgad klinkerplatta på golvet som följer med in i köket/matrummet.
Till höger går trappan upp till den övre våningen.

KÖK/MATRUM

När vi kommer in i huset möts vi av ett halvcirkelformat barkök. Här känns det trevligt att hänga medan maten lagas. Köksluckorna från HTH är av furu och över diskbänken sitter sandfärgade plattor som matchar golvet. Här finns ugn med keramikhäll, diskmaskin, kyl och frys och takhängd köksfläkt. Det här är ett stort rum med köksavdelning och plats för ett stort matbord.
Vid ytterväggen finns en kamin som används flitigt under den kallare årstiden och i taket sitter det bjälkar som ger en härlig hemtrevnad.
Här finns utgång till en av uteplatserna i SV-läge.
Rummet ligger i husets hjärta och blir gärna en samlingspunkt för familjen.

VARDAGSRUM

Från matrummet/köket når du via en skjutdörr, det tillbyggda vardagsrummet. Här ligger en ekparkett på golvet och väggarna är vita. Ett smalt fönster från golv till tak, ger dig en blick ut över hagarna. Ett stort Hajomfönster tar dig ut till uteplatsen i norrläge. Här kan det vara skönt att sitta när värmen blir för tryckande. Här har du också en härlig utsikt!

BADRUM/TVÄTTAVDELNING

Från köket når du nedre bottens badrum, som har samma sandfärgade klinker och kakel som i kök/matrum. Här finns handfat med komod, toalett och bubbelbadkar.
Härifrån når du också husets tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare, vask och husets värmepanna.

ÖVRE VÅNINGEN

Nu tar vi oss upp till den övre våningen. Redan i trappan slås du av den fantastiska utsikten!
Du kommer upp i ett allrum där det känns naturligt att placera två fåtöljer mot kupan med fönsterna, där du kan se hagarna och fälten.
Men kanske det blir två barn som flyttar in här uppe. Då kan allrummet bli ett gemensamt lekrum med koja eller bilbana som slingrar sig över rummet.
På hela den övre våningen ligger en ekparkett. Förutom allrummet finns det två rejäla sovrum, det ena med skjutdörrsgarderober längs den ena väggen.
Här finns också ett badrum med dusch, grå klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna.

SOVRUM NEDRE VÅNINGEN

Från köket når vi ett stort härligt sovrum med fönster åt två väderstreck, varav det ena går från golv till tak och har en fin utsikt över hagarna. På golvet ligger en ekparkett och det finns en dubbelgarderob med skjutdörr. Här har du möjlighet att, förutom sängen, ha en liten sittgrupp eller ett skrivbord.

Byggnad

Typ av byggnad: 1 ½ plan
Boarea: 138 kvm
Biarea: 15 kvm
Byggnadsår: 2000
Kommentar till byggnadsår: Tillbyggt 2015
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme: Lättbetong
Fasad: Puts
Fönster: 2-glasfönster isoler
Bjälklag: Lättbetong
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Platta på mark
Uppvärmning: Jordvärme med golvvärme på båda planen
Ventilation: Mekanisk frånluft
Övriga byggnader: Bredvid bostadshuset finns ett besiktigat och godkänt stall, byggt år 2000, ca 108 kvm. Här finns 4 boxar ( 2 st 3x3 m, 2 st 3x4 m, helkaklad spolspilta med varmt och kallt vatten, spolplatta ute, samt uppvärmd foderkammare och sadelkammare och även möjlighet till en ponnybox.
Stallet har isolerad och jordad platta och ett
höloft om c:a 90 kvm.
Stallet är mycket välskött och har utsläpp både mot vägen och mot hagarna.

På tomten finns också en liten stuga, c:a 23 kvm, med möjlighet till uthyrning. Här finns dusch, toalett och ett litet pentry.

Vid den närmaste hagen finns ett isolerat förråd i lättbetong om c:a 10 kvm och bredvid detta står en container för gödsel.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Utförd
Datum: 2016-03-10
Energikonsumtion: 73 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris: 12 000 000 kr
Taxeringsvärde: 3673000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 2077000 kr
Värdeår: 2002
Summa inteckningar: 5 727 000 kr
Driftkostnad: 41088 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 27135 kr
 • Vatten/avlopp: 6350 kr
 • Försäkring: 7365 kr
 • Hushållsström: 18840 Kwh
 • Sotning: 238 kr

I uppvärmningskostnaderna ingår el och uppvärmning. I kostnaden för vatten ingår också renhållning. Försäkringen är en gårdsförsäkring.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 1 596 000 kr
 • Småhusbyggnad: 2 077 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 7953 kvm
  Övrigt: Tomtarea 7 953 m² (friköpt). På baksidan hittar vi 4 stycken hagar, varav en större som kan delas. Vita staket delar av hagarna och utsikten är magisk! På de vajande fälten springer harar och rådjur och hästgårdarna är utspridda runt omkring. Det är så vackert och ett lugn sprider sig i kroppen.
  Uteplats: Intill huset finns två uteplatser, en i västerläge med utgång från köket och en med österläge utgång från vardagsrummet. På framsidan finns också en vindskyddad liten uteplats. Perfekt för förmiddagsfikan. Framför huset växer fina äppelträd och längs vägen står klassiskt skånska pileträd.

  Närområde

  Allmänt: Rängs Sand är ett område ute på landet, med både nyproducerade och äldre byggnader. Längs den gamla byvägen får du bara köra 30 km/tim och hästgårdarna ligger som ett litet pärlband utmed vägen. När du kör ut ur byn, har du pileträd längs vägen och når byn Räng med kyrka och fler gårdar.Trots att du är ute på landet har du nära till allting och når Malmö, Köpenhamn och Trelleborg på c:a 30 minuter. Kör du mot Håslöv, är du snabbt ute på motorvägen. Åt andra hållet ligger Höllviken och dit kan du cykla på 15 minuter! Där hittar du det mesta som du behöver.
  Sist men inte minst! du når våra vita underbara stränder på 10 minuter med cykel. Det här är paradiset!

  Närservice: I Höllviken finns allt du behöver. Flera förskolor och skolor, små personliga butiker, Toppengallerian med ICA- butik, systembolag och småbutiker, bank, apotek, bibliotek, taxi, bensinstationer,
  vårdcentral och massor av bra restauranger.
  Dessutom har vi flera golfbanor och många idrottsklubbar.
  Naturen bjuder på både skog och vita stränder.
  Kommunikation: Om du cyklar in till Höllviken, har du bussar till Vellinge, Skanör-Falsterbo, Malmö, Lund och Trelleborg.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Detaljplan Vattenskyddsområde
  Rättigheter last: Last: Officialservitut Väg, 12-RÄN-1050.1

  Övrigt

  TV: Parabol och antenn
  Bredband: Fiber finns i vägen

  Bilder

  Karta